Forside  Motorvejskort  Motorvejen
Entreprenør kort
Artikler
Oversigtskort
Ekspropriationer
Fauna Flora Arkæologi Kontakt

Motorvej Sinding - Tvis åbnet
18. november 2017.
 
 


Deltagere i det store motions ved delåbningen af Holstebromotorvejen, efter Johannes Poulsen havde skudt løbet i gang.


Overvældende interesse for motorvejs-motion

Forud for åbningen af Holstebromotorvejen fra Tvis til Sinding den 27. november havde Vejdirektoratet i lørdags stillet motorvejsstrækningen fra Aulum til Tvis til rådighed for motionister af enhver art.
Af Frede Rosenberg

Daglige leder af Herning Idrætsråd, Anders Buhl, der sammen med en række lokale idrætsforeninger samt Tvis Løb og Motion havde tilrettelagt stævnet, satsede oprindeligt med 250-300 deltagere - der kom 650.

Kommunerne tættere på hinanden

Formanden for Herning Kultur- og fritidsudvalg skød løbet i gang med ordene: - Det er skønt, at så mange er mødt op i dag for at markere, at vi har fået et stykke infrastruktur mere i landsdelen, som binder Holstebro og Herning Kommune tættere sammen. Vi har en målsætning om mest mulig aktivitet, og det er derfor dejligt at konstatere, at vi dag ikke alene har familiemæssig men også arbejdsmæssig og foreningsmæssig repræsentation.

 Alle former for motion

 Som iagttager på ruten sås eliteløbere, der jagtede rekorder, og motionister på familietur. Alle aldre var repræsenteret - også flere i barnevogn - og der blev benyttet cykel, rulleskøjter, rulleski, skatere og kørestol.

Under faunabroen morede man sig med at frembringe ekko - og humø­­­ret var i det hele taget højt, hvilket det gode vejr gjorde sit til.

Med eliteløbere, der jagter rekord, og motionister på familietur. Alle aldre repræsenteret, også flere i barnevogn. På gå- eller løbeben, cykel, rulleskøjter, rulleski, skatere og i kørestol. I sol, regn og hagl, oplevede nogle.

 
 

 
Projektleder Jannie W Ipsen deltog også i løbet.

 
Daglige leder af Herning Idrætsråd, Anders Buhl.


Formanden for Herning Kultur- og fritidsudvalg. Johannes Poulsen.


500 motionister brugte åbningsdagen til løb på motorvejen før den blev overgivet til bilisterne.

 

Den nye motorvejs strækning var godt fyldt op uden indblanding fra bilfolkene, der snart tager over. Foto Ejgil Basselbjerg

Tre glade damer ude på en halvmaraton og netop passeret under faunabroen. Foto Ejgil Basselbjerg

Kopiering uden kildeangivelse ikke tilladt.          Copyright: Holstebro Lokalhistoriske Klub. - cvr. 35690638 -     Webmaster: t@fleng.net